What is the interior design of Table No. 1 by Jason Atherton?

Answers from Our Experts (1)

Table No. 1 by Jason Atherton, located in boutique hotel The Waterhouse at South Bund, has a unique and appealing wood and gray brick dining room that is flooded with natural light. The designers deliberately preserved the character of the original building, which was previously a warehouse, by leaving exposed raw bricks and metal beams.

In the main dining room, four communal long dining tables of unfinished wood add to the inviting, sociable atmosphere; small, square, two-person tables line the sides of the room. Floor to ceiling glass walls frame the dining room on two sides — one side looks inward to the hotel’s courtyard and the other looks out onto the narrow, quiet street.

Neri & Hu Design and Research Office — the design firm behind the hotel, which has worked on several award-winning restaurants in China (including the Whampoa Club in Beijing) — states that the design’s “identity development pays tribute to the Waterhouse as a former warehouse.” The profile was built in squares to recall the stacking and storage of cargo, and you can see the use of square patterns in the logos and motifs used throughout the space.

Related Questions